onsdag 16 januari 2013

Och ännu mer virkat

Denna veckan var det dags för min son att bli sjuk, efter att vi avverkat resten av familjen. Mindre pengar i plånboken, men massvis med mer tid för att virka:)

Har gjort fler bebiskoftor, men denna gången försökte jag mig på att räkna lite för att dom skulle bli större. Mönster finns här. Jag har lagt till 3 extra maskor i varje "sekvens" (tur att jag inte gör virkmönster för jag känner att det är väldigt svårt att förklara :) Så man virkar alltså efter mönstret men börjar med 9 stolpar, och sen 12,15,12,10 istället. Sen en eller två extra rader, så den blir lite längre.

Tyvärr tog garnet slut och denna kofta blev lite..kort:) Mössan som skulle vara i bebisstorlek blev lite..stor!
Bättre storlekar!

Har också virkat en mössa med öronlappar, mönster HÄR. Barnstorlek, mönstret sa ca 4-10 år, men denna passade min tvååriga son. Gaah

Så till denna valde jag en större virknål och lite tjockare garn. Den blev vuxenstorlek, så jag skippade öronlapparna. Nytt försök är påbörjat!
Dessa hamnar i högen som ska skickas HIT
Tack alla som jag fått garn av! Stor kram!

3 kommentarer:

 1. Ja, det känns som att det är mycket baciller som vandrar runt just nu! Känner mig snörvlig fortfarande. Men bra att man kan kombinera det tråkiga med pyssel iaf!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Supersöta!

  JAg är sugen på att virka mössor till barnen så jag kanske kollar inte det mönstret!!

  SvaraRadera
 3. Men jisses vad du virkar!! Respect! Helt tokigt söta små koftor å mössor. & julklapphalsduken var verkligen jättesnygg.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...