söndag 5 maj 2013

Första bebispaketet klart!

Japp lyckades fålla tygblöjorna (eller rättare sagt kvadraten av gamla lakan) så jag äntligen kunde packa ihop första paketet. Ska bara köpa tvål att skicka med också. 
Den virkade koftan är virkad av garn från en loppisfyndad tröja. Ugglan är en applikation, tutorial hittad härMössan här och kofta här

Filten är sydd av en bit örngott en bit lakan och fodrad med en ganska kraftig duk. Body och byxor är loppisfyndade. Med i paketet är också tvättlappar och handduk. Blev supernöjd med första paketet, har koftor och filtar till..typ 12 till.
Paketet ska till Erikshjälpen.

5 kommentarer:

 1. Jag har också börjat samla till babypaket men har inte haft tid att sy så mkt på sista tiden. Saknar framförallt tygblöjor och tvål. Det lättaste att fixa men kanske just därför det inte blivit av.

  SvaraRadera
 2. Glömde att skriva det jag hade tänkt. Att det var fina grejer i paketet.

  SvaraRadera
 3. Doris mamma9 maj 2013 22:19

  Behöver du bodysar o byxor till fler paket så kan jag kolla. Har en hel del över och ska försöka renska ut nu när sommaren kommer. Vad är det för storlek? Nyfödd?

  SvaraRadera
 4. Hur och av vad syr man tygblöjor? Jättefint paket du gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enl erikshjälpens lista ska dom vara en fyrkant 80x80 cm och helst i tunn frotté eller flanell. Tydligen ska lakansväv gå bra också. Jag tog det jag hittade på loppis, sköna gamla lakan och klippte sönder!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...