söndag 28 april 2013

Triss i mormorsrutefiltar.

Eller vad heter en filt av mormorsrutor? Har virkat tre varianter som alla ska bli en del av bebispaket så småningom (någon gång när jag fått tummen ur och lyckats fålla tygblöjor..)

Nummer ett är en filt av diverse bomullsgarn. Det mesta i loppat eller fått garn. Hade inte tillräckligt med garn på slutet (och jag virkade den under köpstoppet) så till slut fick jag ta och nysta upp en härva med vävgarn i olika färger och ta tre trådar i taget. Otroligt tidsödande!

Världens roligaste rutor! Gick snabbt att virka. Mestadels nyköpt garn. Tutorial här

De loppisfyndade rutorna med superluddigt garn runtom. Hade inget bättre garn, men massvis av detta så detta fick det bli. Inte helt dumt för filten blev mjukare. Tror någon har tvättat rutorna i maskin, för det var flera som var ihopfiltade och lite hårda. Håller på med en filt till. Av rutor för 30 kr och gratis garn blev det två filtar. Bra pris:) Här finns en tutorial för hur man fogar samman rutorna.

6 kommentarer:

 1. Vilka fina loppisfynd du gjort och fantastiska filtar. Gillar verkligen de runda rutorna!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina filtar!! Jag gillar rutorna på filten i mitten, dvs de som är runda inuti rutan... Bra jobbat att du var så hård på ditt köpstopp också! Jag behöver också lite mer disciplin för att bli av med lite av mitt lager. :)

  SvaraRadera
 3. Finfine ruter - de teppene blir bare superflotte :)

  SvaraRadera
 4. Wow totalt ljuvliga!! Särskilt det i mitten. Såna skulle du kunna sälja dyrt!

  SvaraRadera
 5. Det var länge sen jag besökte din blogg förstår jag. Vilka fina filtar.

  SvaraRadera
 6. MEN HALLÅ! Älska dom runda!! Åh beställes genast till min framtida bebis!!! Shit va fina!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...