söndag 19 augusti 2012

Mer tunika!


Så det där mönstret jag skrev om häromdagen, blev köpt, och sytt av. Mycket färggladare, osar 80-tal över både tyg och modell. Tyget osar nog inte 80-tal, det är nog 80-tal. Köpt på en bagageloppis i mina föräldrars hemstad för 5 kr. Tyget som ser cerise ut på bilden är klarrött. Hur jag än försökte gick det inte att få rätt nyans.. Roligt mönster, men inte alls lika ingående instruktioner som med den andra tunikan. Hoppas att denna passar Boel som är en smalis, och att hennes mamma gillar den:)


Idag kommer också två tips 
1. Om man syr med utrikiska mönster i inches, kan den här sidan vara bra att ha.
2. Denna är superanvändbar för symaskiner. Är övertygad om att jag sluppit massa besvär sen jag började göra rent med denna! Hittade den bland min sambos datorgrejer och den visade sig ha fler användningsområden än datorer. Brukar annars ha ludd som skulle räcka till en halv filt i spolarhuset, men inte längre! (Som man skulle sagt på public service, det finns säkert i fler märken och på andra ställen att köpa)

3 kommentarer:

  1. Va fin!!! Boel blir nog superglad :)

    SvaraRadera
  2. Oh yes, 80-talet it is, med de geometriska figurerna! Synd att man inte kommer i såna där klänningar längre..

    SvaraRadera
  3. Jag vet inte riktigt vad som var problemet med bandkantningen men jag själv brukar fusksy den också. Jag viker den på mitten med en liten förskjutning och stryker tillräcklig längd. Sen lägger jag bandet om kanten och syr igenom alla lagren på en gång. Eftersom bandet har en liten förskjutning så fångar jag upp baksidan bra. Den delen som är lite "bredare" på bandet ligger under och jag syr från framsidan på plagget.När jag stryker så böjer jag lite på bandet så går det lättare att få till rundningarna på framstyckena på skjortan. Så gör jag. En annan grej är att jag tycker att det är svårt att få till en bra avslutning så därför syr jag inte helt ihop skjortan i en sida utan jag lämnar en liten osydd kant nertill där jag örjar och avslutar kantningen. När jag sytt på kantbandet så syr jag ihop i sidan. Då slipper jag en överlappning av kantbandet. Det blir som när man sytt ihop ärmen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...