torsdag 23 februari 2012

Fler byxor

Har sytt massor de senaste dagarna. Eller njae, inte massor, men mer än jag brukar. Sydde idag på förmiddagen om ett par shorts från min syster (som jag tror dövar sitt dåliga samvete över att hon köper för mycket HM-kläder, genom att skänka bort överblivna plagg till mig..). Förut har jag bara använt benen när jag använt gamla byxor. Men sonen börjar bli större, och det börjar bli svårt att sy av bara benen, så jag försökte mig på att rita av mönstret på yttersidorna istället. Gick bättre än förväntat! Byxorna är grå med orangea detaljer, hade ingen orange mudd så det blev tomteröd istället. Man får ta vad man har!
Istället för mudd i midjan blev det resårband med hål i som man fäster på en knapp (har säkert ett namn, men det kan jag inte), som jag hittade i plastpåse som låg här hemma. Härligt när man kan fynda hemma hos sig själv:)
Jag sydde dock inte om fickorna, så risken är att sonen upptäcker dom rätt gigantiska fickorna och fyller dom med diverse skrot.

5 kommentarer:

 1. Fina! Kul att kunna använda fickorna också, de är ju faktiskt en snygg detalj med halvjobbiga att sy själv. Tror att sådan där resår heter knapphålsresår, kort och gott. :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Fina! Återanvändning känns bra i hjärtat tycker jag.
  Knapphålsresår är smidigt - tänk att fynda det hemma hos sig själv :)

  SvaraRadera
 4. Ja om jag är den som shoppar och du är den som återvinner så har vi ju ett dreamteam! :P (kläd-shopstop i 6 mån nu för övrigt) Men hittade en bunt grejor till jag köpte i gymnasiet som jag inte får på mig. Håll till godo!

  SvaraRadera
 5. Åh, de är ju superfina! Så härligt att redoa :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...