söndag 25 augusti 2013

Fantastisk loppislycka!

Innan semestern kom min sambo på att vi skulle hyra bil så jag kunde få åka på loppisutflykt under semestern (Bra sambo, eller hur!). Sista veckan så hade vi äntligen tid, men jag hade svårt att hitta några bra ställen att åka till. Till slut blev valet Frufällan i Borås. Blev lätt modstulen när vi kom dit och hittade en ganska vanlig loppis, massvis med möbler (förvisso billigare än i Göteborg). Efter gått omkring och petat på möbler hittade jag till en övervåning och där fanns HIMMELRIKET! Massvis med tyger för 10 kr/m, städrockar från 60-70-talet (älskar städrockar:), broderigarn, knappar, dragkedjor mm. 

Ursäkta de skakiga mobilbilderna, jag var i trans!


Det fanns trikåtyg, vävda tyger i alla möjliga kvalitéer (mest enfärgat) och muddväv.

Kom hem med 12 m tyg (hade kunnat köpa 120 m, men jag har verkligen, verkligen för mycket tyg hemma) och dessa härliga städrockar. Städrockarna var inplastade och alltihopa måste kommit från en nerlagd syfabrik.  Ska sy om rockarna så småningom.
 Det finns två loppishus i Frufällan, det andra bestod av små rum där olika människor hade varsin loppis, fast man betalade på ett ställe. Förvirrande upplägg och varken särskilt roligt eller billigt. Men om man vill ha enfärgat tyg och sybehör och bor i närheten av Borås så är det verkligen värt ett besök!
På vägen hem gjorde vi ett stopp på  Östhjälpen. En fin välorganiserad loppis, med så galet mycket folk att jag aldrig känt mig så nära kvävningsdöden. Jag slog mig fram till garnerna och hittade dessa nystan för 3 kr styck (ja förutom det stora nystanet, det kostade 15 kr). Loppislycka!
Några dagar senare hjälpte vi min sambos föräldrar städa ur vinden. Extremt hårt slit, men jag fik lön för mödan, en sopsäck garn från min sambos mamma. Ullgarn och bomullsgarn i mängd:)
Jessica med bloggen Klockarbarn har börjat en ny återbruksutmaning  med tema "Ge värme" och nästa vecka startas en ny insamling läs mer HÄR. Garnerna och tygerna klassas kanske inte som återbruk, men återhittat! Är väl rustad för en höst med hjälpvirkning/sömnad:)

7 kommentarer:

 1. Härligt! Attans att det är så långt till Borås... ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken sambo! Kul att du hittade några fynd också!

  SvaraRadera
 3. Oh la la!! Förstår verkligen att du var i trans! ;)

  SvaraRadera
 4. Återhittat tycker jag också kan ingå i utmaningen. Bara det blir kläder att skänka av det till slut så är det godkänt.
  Vilka finfina fynd.

  SvaraRadera
 5. Ah, vilken lycka!! *grön av avund*

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...