måndag 2 januari 2012

Back in business!

Vem visste (inte jag!) att man helt enkelt var tvungen att ha en sån här mojäng!! Den gör kantbanden fantastiskt snyggt påsydda. Det som förut var ett helvete (tog evigheter, blev fasansfullt fult och så vidare) är nu en njutning. Lusten att sy är tillbaka! Nu vankas diverse projekt med kantband, ja till och med kanske jag slår till på att göra några själv. Tjiho!

11 kommentarer:

 1. Kul att du är "tillbaka" och vilken spännande manick! Jag fattar inte riktigt utifrån bilden hur den funkar, men det låter ju onekligen bra.

  SvaraRadera
 2. Vad är det där för spännande sak? Jag gissar att det är en kantbandsvikare för snedslå men passar den till alla maskiner?

  SvaraRadera
 3. Jag är också sugen på en sån där mojäng (vad heter den egentligen?). Blir kul att se allt fint du syr med den.

  SvaraRadera
 4. Det är en kantbandsfot, den här är tilljanome. Tar ingen tid att sy med och det blir väldigt mycket snyggare!

  SvaraRadera
 5. Ps tyg och otyg; man matar tyg och kantband och allt sys ihop som om det vore magi:) finns videos på YouTube som visar hur det funkar, i alla fall för fötter till janome

  SvaraRadera
 6. Ja du, pajreceptet hittade jag i mitt huvud... :) Har ätit nåt liknande en gång tidigare, så jag improviserade lite. Tror jag hade 4 dadlar, kanske 1-1½ dl cashewnötter, ½ dl solrosfrön och nån matsked kokosolja till "degen" och en avokado, två bananer, några dl hallon och kanske en knapp tsk vanilj till fyllningen.
  Personligen tyckte jag det var gott, men så gillar jag också lite syrliga saker. Man kan förstås söta med t ex honung om man vill, men min gäst ville inte äta socker alls, så jag hoppade över det.

  SvaraRadera
 7. Å, en kantbandsfot skulle man ha... Måste kolla upp det!

  SvaraRadera
 8. Åh, wow en sån vill jag också ha!!

  har du förresten sett min "jobb-blogg"? vore kul om du kikade in :)
  http://medmedvind.blogspot.com

  SvaraRadera
 9. Åh den här verkar toppen! Vad har du för maskin? Jag har en janome 4120..Vart har du köpt den? Hittar inte den på nätet.. Måste leta vidare! Ser super ut!

  SvaraRadera
 10. http://content.janome.com/index.cfm/Machines/Sewing-Quilting/3160QDC
  Detta är min maskin, fast på bilden har jag en kantbandsfot påsatt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...