måndag 1 augusti 2011

Lappjacka

Lite inspirerad av nusse (eller väldigt väldigt inspirerad skulle man också kunna säga) har jag gjort en lappjacka till sonen. Mönstret är från Sy till barnen 0-4 år, av Gynther/Solberg. Själva sömnaden är inte precis perfekt, är fortfarande inte kompis med kantband, men jag tycker ändå den blev fin. Får se hur praktisk den är när det blir lite svalare än svettgraderna det är nu! Shortsen jag sydde för några veckor sedan kommer i alla fall väl till pass nu, även om det visade sig att längden är lite mer åt byxlängd än shortslängd.
Nästa projekt är necessär/börstillverkning, mest för att öva på det här med dragkedjor. Fast jag hittade en sorts börs här som jag gärna skulle vilja pröva, utan dragkedja.
Framsida, foder från mammas källare köpt till mig tidigt 80-tal, muddar från loppis och tygerna är allehanda tygrester från tidigare projekt.

Baksida

Olika knappar i rött och grönt. Självklart loppisfynd de med:)

7 kommentarer:

 1. Vad grym du är! Puss lottchen

  SvaraRadera
 2. Superfin! Härliga färger och underbar modell.

  SvaraRadera
 3. Den är ju hur fin som helst och jag tycker då att den ser välsydd ut också!

  SvaraRadera
 4. Wow, den är ju helt fantastisk!

  SvaraRadera
 5. Ooh vad fin! Har oxå sytt en jacka av samma mönster, fast i bävernylon.

  SvaraRadera
 6. Bävernylon torde vara smartare, mer väderbeständigt! Fast sonen är så liten att han mest sitter i vagn än så länge. Då kan man ju kosta på sig att vara lite opraktisk:)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...