måndag 18 november 2013

Ge värme - klänning och rejäl hätta

Den här veckan har jag sytt klart en klänning som ska till manduar. Har också klippt ut några hättor från boken "sy till barnen 0-4år" av Gynther. Fått klart en strl 1 år. 

Har börjat virka lite fler mössor till "sticka och skicka", men det går långsamt. Det är inte alls lika kul att virka mörka mössor i herrstorlek, även om behovet är jättestort. Fast jag försöker varva lite, hela poängen med en hobby är att det ska vara roligt, en bonus är att det också går till något bra! 

Tänkt mycket på att hjälpa, välgörenhet och människors attityder det senaste. Jag lyssnade på p4 (! jag börjar bli åldersstigen..) och detta program, som handlade om välgörenhet, filantropi och att ge. Några dagar senare hade jag en konversation med mina arbetskamrater, om att jag virkade till hemlösa. De fnyste lite och småskrattade, som att en mössa skulle kunna hjälpa någon! Vi pratade om att det är så ofantligt många människor som tigger i Göteborg jämfört med för bara några år sedan. Alla var övertygade om att det var ligor som tog alla pengar och att de som tigger knappast är särskilt fattiga, för det måste ju kosta en del pengar att ta sig till Sverige. Jag försökte med min lilla kunskap om Romers situation i Östeuropa, bemöta deras åsikter. Vilket var svårt. Jag tänker på den kvinnan jag ser sitta och tigga varje dag, precis där jag bor, och att ingen skulle sitta i ur och skur i november i Sverige och tigga om man verkligen inte var tvungen. Roligare kan man ha! Eller vad säger ni?

Klänning storlek 7 år, av loppisfyndad gardin och lakan.  

Jeanshätta med fleecefoder. Äntligen kommit på något att sy av jeans!


Ni som jag har väl märkt att om att solen ens går upp, har den defenitivt gått ner när man kommer från jobbet. Därav crappy bilder. Försökte använda filter, för att hotta upp dom. Tveksmat resultat :)4 kommentarer:

 1. Man blir beklämd av ignoransen bland människor och det är smärtsamt att se människor som tigger som sitter på marken på en kartongbit. Jag blir lite ledsen i hjärtat att det är så lätt att säga att fattigdom inte finns och att man inte kan förändra för någon.

  SvaraRadera
 2. Usch ja typiskt folk! :/ Men heja dig! Tänk vad många du har kunnat glädja med allt du skapat :)

  SvaraRadera
 3. Heja heja heja Emma! Det faktum att ni på din arbetsplats pratade om hemlösas situation är säkert en bra början!

  SvaraRadera
 4. Du är grym, om de småskrattar åt de gör, hör vad de gör för att förbättra situationen?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...