söndag 13 november 2011

Snabbsytt

Har jobbat massor det senaste, och vart helt slut i kroppen varje dag när jag kommit hem. Så det har inte blivit sytt så mycket, inte heller pysslat, det suger i julkortstarmen! Såg i alla fall till igår att få sy lite, sydde världens snabbaste kjol. En rund duk, lagom stort hål för midjan och en mudd - voila en julkjol! En kanske inte helt smickrande modell på mig, men den är skoj att snurra i.

Surfade runt igår på jakt efter recept på hemmagjord tvål, men insåg snart att jag är alldeles för harig för att stå och koka lut vid spisen. Funderar istället på att köpa färdig tvålmassa, någon som har ett bra tips vart man får tag på tvålmassa? Några andra tips för en nybörjare?

7 kommentarer:

 1. Peppning kommer här: Nog vågar du göra tvål hemma! Se till att ha ungarna ur vägen och handskar samt skyddsglasögon till hands bara så kommer det att gå kalasbra!
  Vi hade tvålmakarkväll för snart ett år sedan, några arbetskamrater och jag, det var inte svårt och dessutom roligt!

  SvaraRadera
 2. Tjusig! & gött med midjemudd : ) Jag har handlat tvålgrejor tidigare från ett ställe på nätet som heter crearome, stort sortiment & bra grejor som jag minns det.

  SvaraRadera
 3. Jag köpte tvålmassa från Panduro för många år sen. Det var väl inget fel på den egentligen men det blev aldrig av att jag gjorde det igen. Det är lite för omstädigt för min smak. Köpte ljlusmassa härom veckan för att göra ljus och det var ocksa för omständigt och kladdigt må vara att det är enkelt. Jag är en "spillare" och inte helt stadig på händerna.

  SvaraRadera
 4. Ja, nog är det iriterande att jobbet ska ta så mycket tid från pysslandet!..
  Häftig kjol! Har faktiskt aldrig provat att göra egen tvål så jag har nog inga tips att komma med..

  SvaraRadera
 5. Superfin kjol! Tror du blir skitsnygg i den! :)

  SvaraRadera
 6. Tjusig kjol! Kul att använda en rund duk på det sättet. Jag tror inte att den modellen är något vidare på mig dock, men man kanske kan modellera lite med det där med midjan...:-)
  Tvål har jag aldrig gjort själv, men det är en uppskattat present! Badsalt kanske är lättare att göra, sån där bubblig fizz-bomb till exempel. Fick jag förra året i julklapp och det var ju supermysigt att plocka fram till fotbadet sen. :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...