onsdag 27 april 2011

Smält plast!

Här hittade jag ett tips på hur man fusar (säger man verkligen så??) dvs smälter ihop plastpåsar. Detta har blivit en ny passion! I förrgår kväll (njae snarare natt) gjorde dessa. Dom ska vara mobilfodral. Hade inga fina påsar så dom blev lite vita.

Det var så kul att igår kväll (natt igen) gjorde jag den här.
Det är en korg om man nu inte förstod det:) Har hamnat i en slags äsh-det-där-behöver-jag-inte-köpa-det-kan-jag-göra-själv. Fast hade jag gått och spenderat en hundring hade det nog blivit finare men då hade jag ju inte haft så kul! Bilderna är usla som vanligt. Men men jag kan inte tillverka en ny kamera så det får vara som det är..

3 kommentarer:

 1. Det är ju jag som gjort den där beskrivningen på 365slöjd, och jag får väl erkänna att jag kanske försvenskat den engelska termen "fuse" lite väl lättvindigt... :) Smälta blir inte riktigt rätt känner jag, sammansmälta eller smälta ihop känns också lite tungrott. Har du nåt förslag?
  Snygga saker har du gjort iaf, gillar särskilt korgen! Har du sytt ihop små bitar till den? Har också funderat på just en rund korg, men avskräckts lite av att det kändes svårt att sy fast botten snyggt. Du verkar ju dock ha lyckats!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset:) det kanske helt enkelt får bli kallat smälta plast:) ena sidan är ihopsydda bitar andra sidan är flätad. Den flätade delen blev inte så stabil dock. Och det var svårt att sy fast botten, mest för att jag inte orkade räkna på diameter så hela korgen blev lite lik lutande tornet o pisa:) men kul är det!

  SvaraRadera
 3. Ja, titta, nu ser jag ju att den är flätad. :) Trodde det var som lappteknik först.
  Hmm, den delen av matematiken ligger begravd väldigt djupt i min hjärna och det är väl också en bidragande orsak till att det inte blivit nån rund korg... Nu har jag dock ett par byxben på lager som ska bli sådana, så det är nog dags att damma av den goda gamla geometrin lite. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...