söndag 28 april 2013

Triss i mormorsrutefiltar.

Eller vad heter en filt av mormorsrutor? Har virkat tre varianter som alla ska bli en del av bebispaket så småningom (någon gång när jag fått tummen ur och lyckats fålla tygblöjor..)

Nummer ett är en filt av diverse bomullsgarn. Det mesta i loppat eller fått garn. Hade inte tillräckligt med garn på slutet (och jag virkade den under köpstoppet) så till slut fick jag ta och nysta upp en härva med vävgarn i olika färger och ta tre trådar i taget. Otroligt tidsödande!

Världens roligaste rutor! Gick snabbt att virka. Mestadels nyköpt garn. Tutorial här

De loppisfyndade rutorna med superluddigt garn runtom. Hade inget bättre garn, men massvis av detta så detta fick det bli. Inte helt dumt för filten blev mjukare. Tror någon har tvättat rutorna i maskin, för det var flera som var ihopfiltade och lite hårda. Håller på med en filt till. Av rutor för 30 kr och gratis garn blev det två filtar. Bra pris:) Här finns en tutorial för hur man fogar samman rutorna.

onsdag 24 april 2013

Härliga garnfynd!

Det har vart lite tyst här det senaste. Inte för att jag inte haft något att skriva om, utan mest för att jag glömt min (nåväl min systers) kamera hos mina föräldrar och inte haft något att fota med. Nu blev jag desperat och tog fram mobilen istället:)

Var på loppis igår i jakt efter någon härlig tröja att repa upp. Hittade för några veckor sedan en härlig mintgrön tröja som jag trodde var akryl när jag köpte den men som visade sig vara ull när jag tvättade garnet ( ni vet blöt-hund-doft som akryl inte avger). Men istället för tröjor hittade jag en hel massa restgarner i mycket varierande material.

Och det roligaste fyndet, en påse med mormorsrutor! Vem kan motstå det!? Tänk att någon har suttit och virkat allt det men aldrig fick ihop det till en filt. Så ledsamt!

 Men jag ska rädda rutorna så dom kommer till användning (jag är på god gång!)
 I en av fyndpåsarna låg detta... garn? band? Har ingen aning om vad användningsområdet är. Kan dock tänka mig att det säkert kommer väl till pass.
Det sista fyndet var ett prickigt påslakan. Måste verkligen se till att börja sy mer, mina hyllor fylls på snabbare än jag avverkar tyg...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...