lördag 26 november 2011

Adventskalender

Förra året sydde jag den här kalendern till min bonusson. Förra året fick han lite olika småsaker, i år kom min sambo på den ganska smarta idén att dela upp en legobyggsats i 12 delar, så han kan bygga lite varje dag (Tolv delar, för resten av tiden är han hos sin mamma). Paketen är gjorda av sidor ur gamla kalle anka köpta på loppis, som jag har sytt ihop. Hänger inte alls med på att det är dags för advent och snart jul. Börjar man bli gammal när man tycker att tiden går fort? :) Det är inte bara kalendern som kommit upp idag, även adventsstakarna är uppställda och min finaste stjärna är upphängd, den är ärvd av mormor. Ska tända allihopa (ska bara som vanligt försöka lista ut vilken av lamporna som är trasig..) då kanske det kommer lite adventsfeeling!


 

fredag 25 november 2011

Dagiskasseparad!

Berätta inte det här för min chef, jag är nämligen hemma och är sjuk. Förkyld är jag, och uttråkad. Så jag sydde lite. Fastän jag är sjuk. Fyra dagiskassar till, 3 mindre och 1 stor. Tror den stora är väldigt bra när man ska handla. Tygerna i dom 3 små är från IKEA och de enda tygerna (njae, jag har faktiskt en bit vitt tyg också) som fanns i tygskåpet och som är köpta nya.




torsdag 24 november 2011

Värmande, men inte så heta

Min syster ville ha handledsvärmare, jag försökte påpeka att jag varken stickar eller virkar, men hon tyckte att det borde vara enkelt att sy. Det tyckte inte jag, men jag lyckades sy ihop ett par, gjorda av sambons gamla ulltröja och en randig tröjärm som belv kvar efter jag sytt mössor. Inte så vackra men väldigt varma. Och systern blev glad.

tisdag 22 november 2011

Dagiskasse i gratistyg

När jag började sy mer frenetiskt nån gång för ett och ett halvt år sen såg jag knåpmoderns dagiskasse och tänkte att jag snart skulle göra en sån. Så där vidare snart blev det inte, men nu är det gjort. Den första, fler blir det defenitivt! Lätt, snygg och praktisk - perfekt:) Nästa tänkte jag göra längre, så det får plats mer och som man kan använda när man handlar. Tyget var det solstolstyg som  jag snodde åt mig på gården för ett tag sen. väldigt snyggt och alldeles gratis. Fodret kostade en femma så det blev en bra produktionskostnad! Det var ett ganska kraftigt tyg,så det passade perfekt.

måndag 21 november 2011

Täcke till Uno

Som sagt har en kompis i veckan fått en son, tänkte variera mig lite och sydde inte ett lapptäcke utan fleecefilt med blommig framsida och applikation. Hade funderingar på att köpa kortspelet uno och rama in ett kort, får ta det till ett-årsdagen istället!
Gillar gult och grönt till barn, härliga färger och inte laddade med könstillhörighet!

Vinn ett lapptäcke!

 kiiromis lapptäcke, som jag hjälpte till med på ett hörn (remsa) är nu klart! För att vara med och tävla om det skänkes 50kr till unicef. På kiiromis blogg kan du läsa mer!


(bild lånad från kiiromi)

söndag 20 november 2011

Memory

En kompis till mig fick barn för några dagar sedan. Håller på som bäst att göra en filt till bebisen, men började att göra en present till systern, som är två. Det är ju inte så kul om bara bebisen får presenter. Tydligen gillar hon memory, men dom flesta är för svåra, så det blev ett tydligt memory i tyg. (Idén att sy memory stal jag härifrån). Perfekt att göra upp restbitar av!

En liten etikett..

..som piggar upp paketen, fyndad serieteckning på loppis för 2 kr och en bit papp på baksidan. Voila! På tiden att jag papperspysslar lite, mest sytt det senaste:) vill lägga ett varningens ord till den som tänker vara sparsam och miljövänlig och återanvända paketsnören. Dom är inte gjorda för att hålla och ska man försöka krulla om dem kan saxen slinta. Bara så ni vet. 

lördag 19 november 2011

Spjälsängskydd

 Har sytt ett rejält spjälsängsskydd till sonen. Efter att ha hittat honom upprepade gånger fastkilad mellan spjälorna hintade sambon att jag kanske kunde sy nåt. Sweet saga sydde ett spjälsängskydd under påslakansutmaningen som jag inspirerades av. Mitt är rejält, slaktade en gammal bäddmadrass som precis räckte. Jag fick också användning av massa småbitar snedremsa (till snörena) som jag sparat, man skall aldrig slänga nåt.
Det bästa är att sonen som sov bra redan innan, sover ännu bättre!




Tack för kommentarerna i tidigare inlägg, och peppning om egenhanda tvåltillverkning. Det blir halvfusk ändå, ska beställa nu.

söndag 13 november 2011

Snabbsytt

Har jobbat massor det senaste, och vart helt slut i kroppen varje dag när jag kommit hem. Så det har inte blivit sytt så mycket, inte heller pysslat, det suger i julkortstarmen! Såg i alla fall till igår att få sy lite, sydde världens snabbaste kjol. En rund duk, lagom stort hål för midjan och en mudd - voila en julkjol! En kanske inte helt smickrande modell på mig, men den är skoj att snurra i.

Surfade runt igår på jakt efter recept på hemmagjord tvål, men insåg snart att jag är alldeles för harig för att stå och koka lut vid spisen. Funderar istället på att köpa färdig tvålmassa, någon som har ett bra tips vart man får tag på tvålmassa? Några andra tips för en nybörjare?

tisdag 8 november 2011

klara lappar

som ska till kiiromi. Har aldrig sytt lappar så noggrant.. Nu ska jag gå och lägga mig och lura på fler julklappar.

söndag 6 november 2011

Klänning, igen..

Har sytt en klänning till. Blev riktigt nöjd, för en gångs skull! Knapphålen blev lite sisådär, det var svårt att få till i det frottéliknande tyget. Har vart ledig i tre dagar men inte lyckats sy alls mycket, fast en middag och konsert med sambon och ettåringen hos farmor blev det, och det är inte illa det. Ska nu sätta igång med mina lappbitar till kiiromis lapptäcke. Börjar få bråttom..
Hoppas ni haft en trevlig helg!

Röda fina knappar på baksidan. Har lånat en kamera för att kunna få till lite bättre bilder, börjar dock misstänka att det är min kompetens som det är lite si och så med..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...