söndag 30 oktober 2011

Julklappstider

Börjar närma sig och jag har börjat så smått på en julklapp (och har fler i tanken). Tråkigt bara att ska vänta med att visa upp sina alster..

måndag 24 oktober 2011

Väldigt somrig barnklänning..

Somrig barnklänning, lite fel årstid. Gick åt massvis med tyg till kjolen (massvis för att vara så liten..) så jag kunde ha valt ett bättre tyg än en gammal duk. Jag pusslade en hel del innan jag fick ihop den. Skoj var det i alla fall! Fler klänningar är planerade, i något mindre somriga tyger. Funderar på att sy ett lapptäcke (eller lappkudde) med sexkanter. Får se om jag lyckas sträcka tålamodet så långt!

torsdag 20 oktober 2011

KLAR!

Äntligen helt klar med påslakansutmaningen. Den allra sista snutten tyg blev en liten påse till glasunderläggen jag sytt tidigare.
Det har vart kul, men jag tröttnade på slutet. Skulle ha grundat med lite mer stora projekt från början:) Här kommer allt samlat;



Ja inte riktigt allt, en klänning har jag bytt bort, 2 necessärer har hamnat på jobbet och 1 necessär har gått till min syster. 
Har idag sytt ett par fodrade byxor till sonen. Dom blev ca 4 storlekar för stora. Antagligen passar dom nästa sommar eller så. Åh vad tröttsamt! Som tröst har jag nu klippt ut 3 par klänningar istället. Det är nog det roligaste att sy!

tisdag 18 oktober 2011

Kuddfodral



Det mest välarbetade i utamningen. Ett kuddfodral. Broderiet blev inte alls så fint som jag tänkte, av någon konstig anledning brukar saker jag gör sällan bli som jag tänkt.. Trodde jag var klar, men vid lite städning på sybordet hittade jag en liten, liten bit som rymt. Ska se vad jag kan hitta på av den.. Väldigt irriterande när jag stolt tänkte att allt var klart!

Bortskänkes!



Dessa spetsar satt fast på en gardin, vars tyg jag ville ha. Jag har försökt komma på användningsområde, men har kommit fram till att jag helt enkelt inte gillar spets! Tänker dock att det finns andra därute som gärna kan tänka sig lite, så den som vill ha får den (frakten bjuds på den med). Den är ca 2.5 m, en liten fläck har jag hittat, syns på bilden. Lägg in en kommentar, först till kvarn gäller! Glöm inte lämna e-mail bara när du kommenterar.

Uppdatering; Spetsen har hittat annat hem!

Hasse och Kurt

För att göra slut på de sista remsorna tyg gjorde jag en kanin till min son, så klart blev storebror avis och ville ha en han med. Kaninerna är sydda i och stoppade med tygremsor av påslakanstyget. Eftersom det blev två räckte inte påslakanstyget utan jag fick ta till fler tygremsor. Det får plats mycket tyg i en liten kanin! Min son smakade på hela kaninen och sen slängde iväg den, jag vet inte riktigt vad det kan betyda. Nu är det bara det halvfärdiga kuddfodralet som är kvar, sen är jag klar med utmaningen. Känns faktiskt skönt, det har vart roligt, men jag är väldigt trött på beige!
Hasse med blåa öron, Kurt med gröna.

torsdag 13 oktober 2011

Den som spar hon har

Det som ska sparas till detta pyssel, är youghurtlock (eller glasslådelock), och små bitar tyg. Perfekt för små bitar av påslakanet som blivit över vid annan sömnad. Tutorialen hittar man här. Perfekt för småmynt eller andra småsaker.

onsdag 12 oktober 2011

Första alstret märkt!

Om några dagar fyller min son 1 år, en av presenterna han ska få är en hel hög med träklossar inköpta på loppis. Bestämde mig för att sy en påse att förvara dom i, och det blev första alstret märkt med mina nya band. Jag har avundsjukt sneglat på alla andra med fina namnband, så jag slog till jag med. Gick och grunnade länge på ett nytt namn till bloggen och banden, emmas hörn känns tråkigt och fantasilöst, men jag kunde inte komma på något bättre. Nu har jag hundra band, så det blir inget byte än på ett tag!

tisdag 11 oktober 2011

Fler mössor

Har sytt några fler mössor, av en gammal tunika från HM, som på något konstigt vis liksom krympt i tvätten..
En till lillebror och en till storebror. Tur att jag hade lite för litet tyg kvar till storebrors så jag fick vända ränderna vertikalt, annars hade blivit jobbigt att hitta rätt mössa på morgonen:)

måndag 10 oktober 2011

Påslakansproduktion!

Har jobbat massvis senaste veckan, men lyckades i lördags att sätta mig och sy upp lite mer av påslakanet.
Jag hade tänkt sy ett helt gäng grytlappar. Smart att ge bort till  mammor och mostrar och sånt i julklapp (såna där som blir glada för allt man gör fastän man slutade ha slöjd nån gång för 15 år sedan). Men jag kunde inte få till kantbanden, inte ens så mamma hade tyckt det var fint, så nu har jag en hel massa grytlappar, ungefär så många att jag inte behöver sy fler tills jag går i pension.
Är det någon som har några smarta tips på hur får snedslå runt något som är tjockt så att det blir snyggt!?
Jag fick frågor om hur det funkar med att använda slips som snedslå, det gick ganska bra. Tänk bara på att INTE köpa sidenslipsar, de måste kemtvättas. Slipsar är redan snedskurna så det slippar man tänka på. Dock var det omöjligt att pressa remsorna. Ska pröva med de andra slipsarna också, dock på något annat än tjock quiltad vadd!


 Glasunderlägg, tutorial hittad här
 Tetranecessär, tutorial hittad här



Exempel på den dåliga sömnaden!

måndag 3 oktober 2011

Mitt första byte!

Evasleva och jag har bytt alster från påslakansutmaningen, kanske lite regelbrott, men bebisar byter ju storlek snabbt så vi bytte för redan nu för att det inte skulle bli för smått. Idag fick jag mitt paket, Eva hade inte bara skickat byxorna utan även en loppisfyndad tröja med lille skutt! Åh vad jag blev glad! Byxorna passar perfekt och är jättefina. Otroligt roligt att byta grejer, håller tummar och tår för att klänningen jag skickade ska passa (och accepteras:)
Det är inte lätt att fota bebisar, speciellt inte när dom är ovanligt arga och vägrar lyda order om att vara med på foto!

söndag 2 oktober 2011

Bara en massa fynd!

Idag har jag varit på två loppisar, och fyndat massvis. Man skulle nästa kunna säga lite väl mycket (speciellt sen det inte var så många dagar sedan jag var på loppis senast..). Upptäckte i fredags att jag inte bara skulle vara ledig helgen utan även måndag! Så imorgon ska det bli en hel massa sytt. Var lite orolig att jag inte skulle kunna sy när jag började jobba, men det har varit nästan tvärtom. Så här mycket sytt och pysslat har jag inte lyckats med nån gång innan.
Dom rosa tygerna bara smög sig ner i korgen och viskade att dom ville bli klänningar i sitt nästa liv,
vad skulle man göra, det var bara att lyda!

   
 Massvis med tråd. 35 kr för allihopa!
 Har läst tips på slipsar som snedslå på flera ställen, ända gången man inte vill fynda sidenslipsar för fem kr styck, utan blir glad över polyester!



Hittade också träpussel för småbarn och en stor påse träklossar. Dom ska sonen få om 2 veckor när han fyller ett! Jag tror loppiskvoten är uppnådd för den här månaden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...